16 d’agost 2023

On són els metges generalistes?

 Searching for the Family Doctor. Primary Care on the Brink

Els metges de família es troben cada cop més sobrecarregats, burocratitzats i esgotats, com pot canviar l'entorn abans que sigui massa tard?

Durant les últimes dècades, a mesura que la pràctica mèdica nord-americana s'ha especialitzat cada cop més, el nombre de generalistes —metges que cuiden tota la persona— s'ha reduït. Sobre el paper, la medicina familiar sona noble; a la pràctica, però, l'àmbit és tan exigent en l'abast i el fons, i el sistema sanitari tan favorable als especialistes, que la majoria dels metges no ho poden complir.

A Searching for the Family Doctor, Timothy J. Hoff teixeix la història de l'especialitat de medicina familiar als Estats Units amb les narracions personals dels metges de família actuals. Amb la formalització d'aquesta àrea de pràctica i la instauració de requisits de formació a nivell especialitzat, els creadors de la medicina familiar esperaven augmentar el respecte als generalistes, millorar la cartera de joves graduats en medicina que trien l'atenció primària i, en fer-ho, tenir un gran impacte positiu en la manera en què els pacients reben l'atenció. A partir d'entrevistes en profunditat a cinquanta-cinc metges de família, Hoff ens mostra com aquests professionals mèdics han vist transformada la seva vocació no només pels actes indiferents d'un sistema sanitari insolidari sinó de la mà de la seva pròpia especialitat mèdica, una especialitat que ha optat per buscar la viabilitat a curt i a llarg termini, la conformitat per sobre de la singularitat i el proteccionisme per sobre de la col·laboració. Una especialitat incapaç d'innovar per mantenir la cohesió dels seus membres i enfocada a complir l'ideal generalista.

El metge de família, explica Hoff, va ser concebut com una versió potenciada de la idea del "metges del país". En un moment en què les relacions metge-pacient s'evaporen davant d'una pràctica mèdica molt transaccional i d'estil de menjar ràpid, aquest ideal sembla alhora nostàlgic i revolucionari. No obstant això, la realitat del reemborsament altament burocràtic i els requisits de qualitat de l'atenció, el deute educatiu i la consolidació contínua de l'antic consultori mèdic independent als sistemes de salut corporatius han apilat la baralla contra els altruistes i els veritables creients que se senten atrets per la professió. de la pràctica familiar. A mesura que més metges de família acaben treballant per a grans corporacions sanitàries, les seves trajectòries professionals es fan més mercantils, balcanitzant l'especialitat. Les seves funcions i identitats professionals estan cada cop més orientades al nínxol.

Explorant com salvar l'atenció primària donant als metges de família una oportunitat de lluita per convertir-se en els generalistes que necessitem a les nostres vides, Searching for the Family Doctor és una lectura obligatòria per a qualsevol persona interessada en l'estat problemàtic de la medicina moderna.

 

Preface

Chapter 1. Searching for the Family Doctor

Chapter 2. Poor Soil for Growing Generalists: Family Doctors versus the Health System

Chapter 3. Altruists and Accidental Doctors: Why They Become (Family) Doctors

Chapter 4. Saying Goodbye to the General Doctor

Chapter 5. Saying Hello to the New and Improved Family Doctor

Chapter 6. The Struggle to Be a True Believer as a Family Doctor

Chapter 7. The Realists: Family Doctors Charting Their Own Course

Chapter 8. The Bill Comes Due: Family Doctors' Struggle for Relevancy

Chapter 9. A Top-Ten List for Saving Family Doctors

Appendix. A Note on the Research

References

Index