27 d’agost 2023

El que cal saber sobre la immunitat

 Immune: A Journey into the Mysterious System That Keeps You Alive

Et despertes i sents una pessigolleig a la gola. Et fa mal el cap. Estàs una mica molest quan prepares els nens per a l'escola i et vesteixes per a la feina. Mentrestant, s'està lluitant una guerra èpica, just sota la teva pell. Milions lluiten i moren perquè puguis queixar-te mentre surts per la porta.

  Però la majoria de nosaltres mai ens aturem a preguntar-nos: què és el nostre sistema immunitari?

En segon lloc només per darrere del cervell humà en la seva complexitat, és una de les facetes més antigues i crítiques de la vida a la Terra. Sense ell, moriríeu en pocs dies. A Immune, Philipp Dettmer, el cervell darrere del canal científic més popular de YouTube, porta els lectors a un viatge per la fortalesa del cos humà i les seves defenses. Hi ha una batalla constant d'escala sorprenent que fa ràbia dins nostre, plena d'històries d'invasió, estratègia, derrota i noble autosacrifici. De fet, en el temps que heu estat llegint això, probablement el vostre sistema immunitari ha identificat i eradicat una cèl·lula cancerosa que va començar a créixer al vostre cos.

Cada capítol aprofundeix en un element del sistema immunitari, incloses les defenses com els anticossos i la inflamació, així com les amenaces com els bacteris, les al·lèrgies i el càncer, ja que Dettmer revela per què augmentar el vostre sistema immunitari és realment una tonteria, com els paràsits es colen més enllà de les defenses del vostre cos. , com funcionen els virus i què passa a les teves ferides quan et talles.

PS. La nova variant COVID BA.2.86  i com s'escapa del nostre sistema immunitari...